Holobox

Holobox – een levensechte holografische beleving die je toespreekt

Je hebt je er wellicht wel eens over verbaasd. Je hebt een foto in je hand en als je die een beetje beweegt, zie je dat de foto driedimensionaal overkomt. Je kunt dus diepte in de afbeelding zien. Je hebt een hologram in handen. Het platte beeld geeft een ruimtelijke indruk. Het hologram is een product van de holografie. Net als de Holobox – HEREweHOLO.

Razend knappe illusie

Holografie werkt met verschillende lichtgolven die vanaf diverse plekken samenkomen in je oog. Als de lichtgolven naar je ogen trekken, botsen ze op sommige punten. Ze doven elkaar op bepaalde punten en versterken elkaar juist op andere punten. Op die manier gaan er twee plaatjes in elkaar op en die twee plaatjes zie jij dan in een ruimtelijk verband, als een hologram. Zulke hologrammen zijn nu ook in een zogenaamde Holobox te zien.

Holografie op het muziekpodium en in een box

De techniek van de holografie versnelt zodat er steeds meer mogelijk is. Onlangs bouwde ABBA een muziektheater in Londen waar de fameuze groep ging optreden. Niet de inmiddels bejaarde famous four natuurlijk. Een jeugdige versie van Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid verschijnt daar op het toneel. Vier hologrammen die minutieus bewegen en zingen zoals de echte vier van ABBA dat vroeger deden. Een holografische techniek die absurd echte mensen weergeeft. Iets soortgelijks gebeurt ook met een Holobox. Die koppelt digitaal beeld aan visuele diepte. Je krijgt dan een schitterende optische illusie van een levend en levensgroot persoon die zich in de box bevindt.

Waar kun je de Holobox voor inzetten?

Zo’n box kun je op heel wat manieren gebruiken om aandacht te creëren. Om een verhaal te vertellen dat visueel nogal wat impact heeft. Een VIP kan bijvoorbeeld in de studio live overgezet worden naar meerdere holoboxen tegelijk. Zo is hij of zij driedimensionaal waarneembaar en hoorbaar op elke locatie waar een box is neergezet. Het gaat om een holografische weergave in 4K en is dus niet van echt te onderscheiden. Zelfs het omgevingslicht bij de box doet niets af aan de sublieme weergave. Stel dat je een politicus bent die tegelijk aanwezig wil zijn bij alle provinciale besprekingen van jouw partij. Dan hoef je je niet in twaalven te delen maar je stapt gewoon de studio binnen waar jouw speech live doorgestuurd wordt naar twaalf holoboxen door het hele land. Op al die locaties kunnen je politieke medestanders je tegelijk live zien en horen.

Een Holobox voor productpresentatie, entertainment of hospitality

Zo’n box geeft zo superscherp en in 3D een 360 graden beleving met real time verbinding. Ook heel handig als je een product of een dienst wilt verkondigen. Zet een aantal holoboxen op straat of op een paar beurzen en leg in de studio uit hoe geweldig jouw product is. Je verschijnt dan op straat of op beurzen holografisch. Dat kan zelfs interactief met een touchscreen. Zo kan jij jouw publiek ook vragen stellen. Een Holobox doet het ook goed bij entertainment of bij hospitality. Zo kun je een gastheer of gastvrouw verdelen over diverse vestigingen. Gasten in al die vestigingen hebben het idee dat ze live ontvangen worden terwijl jij op personeelskosten bespaart. Dat is toch een win-win situatie?