internet

Wat is het snelste internet in Limburg?

Een snelle en stabiele internetverbinding is belangrijker dan ooit. Als Limburgers zijn we meer online dan ooit tevoren. De hele dag door gebruiken we onze smartphone, tablet, televisie, laptop en PC en halen we ontzettend veel data binnen. Waar moet ik opletten bij het kiezen van een snelle internetverbinding in Limburg? In dit blog vind je meer informatie over de verschillende type internetaansluitingen en populaire providers die actief zijn in Limburg.

  • DSL staat voor Digital Subscriber Line en gaat over een telefoonlijn. Er zijn twee soorten DSL: ADSL en VDSL. ADSL is de oudere versie die langzamer is dan VDSL. VDSL gebruikt glasvezel tussen de hoofdcentrale en de wijkcentrale, waardoor de snelheid hoger is dan bij ADSL. Het voordeel van DSL is dat het voordelig is en dat er veel keuze is uit verschillende providers. Het nadeel is dat de snelheid afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale en dat de uploadsnelheid lager is dan de downloadsnelheid.
  • Kabel loopt via de coaxkabel, ook bekend als de tv-kabel. Kabelinternet biedt een stabiele en snelle verbinding die niet beïnvloed wordt door de afstand tot de centrale. De snelheid kan oplopen tot 1 GB per seconde. Het voordeel van kabel is dat je ook digitale televisie kunt ontvangen via dezelfde kabel. Het nadeel is dat er minder concurrentie is op de kabelmarkt en dat je meestal een alles-in-één pakket moet nemen met internet, tv en bellen.
  • Glasvezel komt binnen via het glasvezelnetwerk tot in je huis. Glasvezelinternet gebruikt lichtsignalen om data te versturen, waardoor het zeer snel en betrouwbaar is. De snelheid kan in theorie oplopen tot 8 GB per seconde. Het voordeel van glasvezel is dat je een symmetrische verbinding hebt, wat betekent dat je uploadsnelheid even hoog is als je downloadsnelheid. Dit is handig als je vaak grote bestanden verstuurt of online gamet. Het nadeel is dat glasvezel nog niet overal beschikbaar is en dat het soms duurder kan zijn dan DSL of kabel. Dit is beschikbaar in diverse steden zoals Maastricht (bekijk providers), Valkenburg, Heerlen maar bijvoorbeeld ook in Beek, Besel, Echt, Helden, Leudal en Nederweert

Populaire internetproviders in Limburg

Het aanbod met internetproviders in Limburg is de afgelopen jaren fors toegenomen. Als consument kan je kiezen uit ontzettend veel verschillende providers. Zeker nu ook in veel grote Limburgse steden glasvezel ligt. Hieronder vind je een opsomming met de meest populaire providers in de provincie:

 

  1. KPN is een van de grootste en oudste providers van Nederland. KPN biedt internet aan via DSL en glasvezel. Je kunt bij KPN ook terecht voor tv, bellen en mobiel. KPN staat bekend om zijn betrouwbare netwerk en goede service. Gebruik je ook een mobiel abonnement van KPN? dan kan je dit heel gunstig combineren met KPN voor thuis. Zo krijg je bijvoorbeeld extra zenders, extra data of korting op de factuur.
  2. Ziggo is de grootste kabelprovider van Nederland. Ziggo biedt internet aan via de coaxkabel. Je kunt bij Ziggo ook kiezen voor tv, bellen en mobiel (via Vodafone). Ziggo staat bekend om zijn hoge internetsnelheden en exclusieve zenderpakketten zoals Ziggo Sport.
  3. T-Mobile is een provider die vooral bekend is van mobiele telefonie. T-Mobile biedt ook internet aan via DSL en glasvezel. Je kunt bij T-Mobile ook combineren met tv, bellen en mobiel. Vaak zijn er aantrekkelijke deals zoals de eerste 6 maanden korting zodat je het heel voordelig kunt proberen.
  4. Budget is een provider die zich richt op de prijsbewuste consument. Budget biedt internet aan via DSL en glasvezel. Je kunt bij Budget ook kiezen voor tv, bellen en energie. Budget staat bekend om zijn lage tarieven en eenvoudige diensten. Je kunt hier heel voordelig jouw enerige én internet abonnement combineren.
  5. Solcon is een provider die zich onderscheidt door zijn focus op veiligheid en privacy. Solcon biedt internet aan via DSL en glasvezel. Je kunt bij Solcon ook kiezen voor tv, bellen en mobiel (via KPN). Solcon onderscheidt zich met gratis beveiligingssoftware en ouderlijk toezicht. Het is ook bij de Consumentenbond al jarenlang een van de best beoordeelde providers.
  6. Delta is een provider die vooral actief is in Zeeland, maar ook landelijk levert via het netwerk van KPN. Delta biedt internet aan via kabel (in Zeeland) of glasvezel (landelijk). Je kunt bij Delta ook combineren met tv, bellen en energie (in Zeeland). Delta staat bekend om zijn snelle internetverbindingen en duurzame energie.