Limburg digitaal

Ook de digitalisering en automatisering van honderden zaken neemt in Limburg met een rap tempo toe.

Omdat de technologie erg snel ontwikkeld en Limburg hier ook in Nederland een grote rol in speelt wordt Limburg digitaal gezien steeds groter.

Zo ontwikkelt de provincie bijvoorbeeld divers ziekenhuis apparatuur. De digitalisering van Limburg en heel Nederland is aan veel verschillende zaken te merken. Veel werk wordt bijvoorbeeld uit handen gegeven en hoeft niet meer door middel van menselijk personeel uitgevoerd te worden. Dit zorgt aan de ene kant voor een stuk minder banen, maar aan de andere kant wel voor een snellere en in veel gevallen betere productie van producten. Digitalisering is bijvoorbeeld het aantal mailtjes dat steeds meer wordt verzonden in tegenstelling tot het aantal brieven dat in dat geval minder verzonden wordt. Veel documenten worden bijvoorbeeld ingescand en via de computer bestudeert, gedeelte of doorgestuurd.

Fotografie vind steeds meer digitaal plaats en uiteraard ook het bewerken en delen van foto’s. Het belangrijkste visitekaartje van een bedrijf is vandaag de dag bijvoorbeeld de website van een bedrijf of het promotiefilmpje van een bedrijf en dus niet meer de papieren flyer of het papieren visitekaartje.

Alles wat vroeger met papier of buiten gebeurde gebeurt nu steeds meer online. Een ander voorbeeld is de overgang van offline marketing naar online marketing. Steeds minder bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van grote reclameborden langs wegen of posters en affiches op straat. In plaats hiervan kiezen ondernemers voor online marketingacties op sociale media platformen, voor een verbeterde website, voor een promotiefilm of voor advertenties op Google.

Het verbeteren van de website positie is iets waar de focus steeds meer op ligt sinds de digitalisering in Limburg.

In digitaal Limburg spelen ook de aanwezigheid van influencers een grote rol. Zij promoten bijvoorbeeld een bepaald product in een video waardoor de kijkers interesse krijgen en zelf ook het product besluiten uit te proberen.