International

Ook wat betreft het internationale gedeelte gebeurt er veel in Limburg.

Dagelijks zijn er veel ondernemers uit het buitenland actief in Limburg om bijvoorbeeld vergaderingen met zakenpartners te houden, marketingacties te verrichten, gesprekken met potentiële opdrachtgevers en klanten te voeren en om diverse inkopen te doen. Een grote rol met betrekking tot het internationale leven in Limburg spelen de diverse Limburgse vliegvelden.

Zo is Maastricht Aachen Airport een van de belangrijke rol spelende vliegvelden. Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Limburg, namelijk Maastricht. Vanaf dit vliegveld vertrekken jaarlijks duizenden vliegtuigen naar het buitenland en er komen uiteraard ook duizenden vliegtuigen op het vliegveld landen vanuit het buitenland. Hiermee is dit vliegveld een onmisbare schakel wat betreft Limburg International. Niet alleen mensen vanuit Limburg vertrekken vanaf dit vliegveld. Jaarlijks kiezen ook tienduizenden Duitsers voor een vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport. Ook veel Belgen komen hun vliegreis vanaf deze luchthaven starten.

Buiten vluchten van en naar het buitenland spelen tevens busreizen een erg grote rol in Limburg International. Bussen komen aan en vertrekken vanaf Limburg vanaf en richting talloze locaties. Dit kunnen bussen van of naar Berlijn, Parijs, Praag, Londen, Bern, Madrid en nog veel meer andere steden zijn. Bussen en touringcars spelen een grote rol wat betreft de mensen die van verschillende landen Limburg binnenkomen. Een andere reden dat veel mensen vanaf Limburg internationaal gezien Nederland binnenkomen is natuurlijk omdat Limburg helemaal in het Zuiden van Nederland ligt, wat inhoud dat het direct grenst aan ons buurland België.

Om vanuit Frankrijk, België of Spanje naar Nederland te komen is hoe dan ook de snelste route als je over het land reist via Limburg. Limburg is in principe de ingang van ons land. Ook ontvangt Nederland veel ondernemers en andere bezoekers uit Engeland. Dit zijn vaak busreizigers die vanaf Engeland door de tunnel naar Frankrijk of per veerboot naar Frankrijk gaan, om ook vervolgens hun reis via België voort te zetten richting Nederland. Ook in dit geval is de internationale ingang van ons land Limburg.

België, Frankrijk, Spanje en Engeland zijn voorbeelden van landen waar vanuit reizigers over land Nederland binnenkomen vanaf beneden, maar ook Duitsers komen in veel gevallen Nederland binnen via Limburg. Duitsland ligt namelijk ten oosten van Limburg, helemaal onderin ons land.

In principe is dus voor Duitsers uit heel Zuid-Duitsland ook Limburg de snelste ingang om Nederland in te komen.