Big data als opleiding

ig data is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij, maar het is ook zeker niet meer weg te denken uit onze toekomstige maatschappij! Daarom zijn er universiteiten en hogescholen die een opleiding over big data aanbieden. In deze blog lees je wat je hierin leert, welke universiteiten en hogescholen dit aanbieden en waarom het relevant kan zijn.

Wat leer je in een big data-opleiding?

Als je klaar bent met je opleiding big data – of met andere woorden Data Science – dan kun je zelfstandig een geavanceerde analysemethode inzetten. Ook kun je zelfstandig belangrijke informatie halen uit alle big data en hiermee beargumenteerde en onderbouwde beslissingen maken. 

Wie biedt in Nederland een big data-opleiding aan?

Er zijn een hoop universiteiten en hogescholen die de opleiding over big data aanbieden. Alleen heet het dan geen big data, maar Data Science of Business Analytics. Je kunt deze opleiding op de volgende universiteiten in Nederland volgen:

  • Erasmus Universiteit
  • Technische Universiteit Eindhoven
  • Open Universiteit Amsterdam
  • Tilburg University

Het kan ook op de volgende hogescholen:

  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Hogeschool Utrecht
  • NCOI
  • Windesheim
  • Hogeschool van Amsterdam

Dit is een kleine greep van opleidingslocaties waar je uit kunt kiezen als je geïnteresseerd bent in een studie in big data.

Waarom kan een studie big data handig zijn?

Er zijn niet heel veel mensen die zich verdiepen in big data of dit snappen. Wanneer jij dit wel begrijpt, kun je eigenlijk bij elk bedrijf terecht. Het kan bij een commercieel bedrijf, maar ook bij een non-profit organisatie of een organisatie die aangesloten is bij de overheid. Elke organisatie steekt meer op van het analyseren van big data en het kan soms grote valkuilen verduidelijken of misstappen voorkomen!