certificaat

Vergroot jouw kans op een baan met diverse certificaten zoals een vca certificaat

In bepaalde sectoren van de arbeidsmarkt is periodiek sprake van grote concurrentie tussen sollicitanten, die graag aan de slag willen. Dit geldt zeker voor economische sectoren als de industrie, transportsector en (wegen)bouw. De banen in deze beroepsgroepen liggen niet altijd voor het oprapen. Daarom is het verstandig om, als je een baan ambieert in een van deze sectoren, zorgt dat je goed beslagen ten ijs komt. In de industrie, bouw, transportbranche en het bedrijfsleven zijn er specifieke certificaten waar je goed mee voor de dag kunt komen. Twee bekende diploma’s die je een voorsprong geven bij een sollicitatie, zijn het hoogwerker certificaat en het VCA certificaat. Maar wat zijn dit precies voor diploma’s en wat heb je hier aan?

Een hoogwerker certificaat: wat houdt dit in & wat heb je hieraan?

Hoogwerker certificaten zijn speciale opleidingen die bestaan uit een theoretisch en praktisch gedeelte om je kennis omtrent hoogwerkers op een hoog peil te brengen. Tijdens een hoogwerker cursus leer je alles wat je moet weten over hoe een hoogwerker in elkaar zit, hoe je deze veilig en efficiënt kunt bedienen en hoe het inspecteren en onderhouden van een hoogwerker het beste kan worden aangepakt. De cursus kun je doorgaans in een dagdeel of in enkele dagen afronden, afhankelijk van de specifieke diepgang en opzet van de cursus die je gekozen hebt.

 

Naast het feit dat een hoogwerker certificaat je een voorsprong geeft bij sollicitatieprocedures, levert een dergelijk certificaat ook andere voordelen op. Zo heb je met dit diploma de zekerheid dat je optimaal veilig en efficiënt met een hoogwerker kunt werken. Je profiteert dus zeker ook zelf als je ervoor kiest om een hoogwerker certificaat gaat halen.

Wat je met een VCA certificaat kunt? Meer dan je denkt!

Naast een certificaat voor het goed bedienen van een hoogwerker, heb je als sollicitant (maar ook als werknemer of leidinggevende) ook veel aan een zogeheten VCA certificaat. Een VCA certificaat staat als afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Deze cursus is erop gericht om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te bevorderen, van zowel werknemers als werkgevers. Net als bij hoogwerkers cursussen bestaat de korte opleiding uit een theoretisch en een praktisch deel. In het theoretische gedeelte leer je wat de belangrijkste veiligheidsregels binnen jouw werkgebied zijn en wat de Arbowet hierover te zeggen heeft. De cursus is erop gericht om werknemers en werkgevers bewust te maken van de risico’s die er zijn op de werkvloer. Met als uiteindelijke doel natuurlijk het voorkomen van onnodige ongelukken en schade.

 

Gedurende het praktische gedeelte leer je als deelnemer van een VCA-cursus om met speciale machines te werken, zoals een heftruck of een hoogwerker, die in de industrie, de agrarische sector, het transport en in andere bedrijfstakken gebruikt worden. Zo kun je veilig je wek doen en is de kans op ongelukken en onnodig letsel of schade een stuk geringer. Al met al zijn er dus redenen genoeg om een hoogwerkers en/of een VCA-cursus te volgen voor jezelf. Je zult zien dat je een stuk sneller aan de bak komt binnen jouw vakgebied!